Danas je svijet preplavljen pornografijom. Može se naći u reklamama, modnoj industriji, filmovima, muzici, časopisima, video-igricama, na televiziji, mobilnim uređajima, veb-sajtovima i onlajn servisima za razmjenu fotografija.

Zakon o slobodnom pristupu informacijama, vecina institucija ne doživljava kao obavezujući pravni akt, vec se prema istom ponasaju proizvoljno i na taj nacin ugrožavaju pravo javnosti da dobije podatke od javnog značaja, sto im pomenuti Zakon u potpunosti omogucava.

U poslednih godinu dana, sve veci broj kuca i stanova na prostoru Berana, traži svoje kupce, jer je grad i žitelji u njemu, suocen sa velikim ekonomskim problemima, koji se iz godine u godinu samo umnožavaju.

Životni standard građana Berana u proteklih godinu dana, pao je na najnize grane. Prema analizama NVO Centar kreativnih vjestina, samo jedna petina gradjana u Beranama živi dobro, dok četiri petine u koje spadaju penzioneri i građani sa prosječnim zaradama, zbog velikog pada kupovne moći, bukvalno preživljavaju.

Hala sportova, nekadasnji simbol Berana, ni nakon cetiri godine otkako je pod teretom snijeznog pokrivaca doslo do urusavanja iste, ne uliva nadu da ce doci do njene obnove ili eventualno prenamjene.