Izvršen monitoring podrzanog projekta od strane Ministarstva javne uprave

Danas je u prostorijama naše organizacije izvršen monitoring projekta “Jačanje uloge mjesnih zajednica u procesu otvorenosti javne uprave” koji je podržan od strane Ministarva javne uprave a koji realizujmo u partnerstvu sa NVO “Šansa”.

Cilj monitoringa bio je da utvrdi stepen postignutih rezultata kao i način trošenja finansijskih sredstava kroz realizovane aktivnosti i odobreni budžet.

Monitoring je izvršen od strane Komisije za raspodjelu sredstava nevladinim organizacija pri Ministarstvu javne uprave kao i od drugih stručnih lica koja rade pri istom.

Podržavamo napore i interesovanje Ministartva javne uprave da ispune zakonsku obevezu i izvrše monitoring organizacija koje su finansijski podržane kroz Odluku o raspodjeli sredstva i pozivamo druga ministarstva da slijede primejer MJU i izvrše kontrolu dodjeljenih novčanih sredstava.

Podsjecanja radi, cilj podržanog projekta je jačanje predstavnika mjesnih zajednica u tehničko-informacionom smislu kako bi lakse koristili i oslanjali se na sopstevne resurse u komunkaciji sa organima lokalne i drzavne vlasti sa jedne strane i olakšali i poboljšali svoje usluge prema gradjanima s druge strane.

Ostavi komentar