Zajednica se gradi srcem

Pod sloganom ,,Zajednica se gradi srcem” juce je realizovan jednodnevni izlet do Biogradskog jezera kao i Etno sela ,,Vuković” za korisnike iz Dnevnog centra Plav i djecu iz JPU ,,Radmila Nedić" iz Berana.

Cilj druženja je unapredjenje socijalnog ukljucivanja djece i mladih sa invaliditetom kao i podizanje svijesti djece o znacaju jednakosti i zivotu bez predrasuda prema osobama sa invaliditetom. Vršnjačko druženje i socijalizacija su najvažniji segmenti njihovog razvoja.
Vršnjačka podrška je od velike važnosti za skladnost emocija i uspjeh djeteta sa invaliditetom.

Djeca znatno lakše i brže prihvataju različitosti nego odrasle osobe. Razumijevanje, prihvatanje i uključivanje je ono što je neophodno za život bez predrasuda.
Uključivanje djece sa invaliditetom u zajednicu važna je investicija u budućnost društva.

Pružanjem osjećaja pripadanja dajemo djeci prilike za razvoj vještina socijalne kompetencije, a pružanjem prilika za vršnjačku interakciju možemo postići kod djeteta osjećaj pripadanja i prihvatanja.

Aktivnost je realizovana kroz projekat ,,Svi smo različiti ali jednako važni“ koji realizujemo u partnerstvu sa NVO Glasnici nade a isti je podržan od strane Ministarstva rada i socijalnog staranja.

 

Ostavi komentar