Realizovana radionica o multikulturalizmu

Nasa organizacija realizovala je radionicu o multikulturalizmu kod mladih ali i ostalih gradjana sa posebnim naglaskom na sjever Crne Gore.

Tokom realzacije radionice kroz interakciju svih učesnika, mogla su se čuti razna iskustva koja su učesnici imali tokom svog života u susretu sa manjinama koje bitišu u našem gradu. Ta iskusva su u velikoj mjeri pozitivna, ali ima i onih negativnih koja kako kažu učesnici ostavlja gorak ukus u ustima, ali na sreću takvih slučajeva je mali broj.

Ono što su istakli kao problem manjina konkreno romske populacije, je da nemaju pristup državnim i lokalnim institucijama u vidu zasnivnja radnog odnosa, ali ne zato što im to nije dozvoljeno, već iz razloga što velika većina ne želi da se školuje i edukuje.

Kroz igre koje su osmišljene tokom ove radinice, učesnici su trebali da daju svoja mišljenja na pojedne situacije koje se dešavaju u svakodnevnom životu. Da svojim predlozima i sugestijama riješe razne situacije koje su nepovoljne za pripadnike nacionalnih manjina u svakodnevnom žvotu.

Radionica je realizovana u okviru projekta „Obrazovanjem do jednakosti“ koji je podržan od strane Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava.

Ostavi komentar